Pedalsız ve Elektrikli Bisiklet

on 4.30.2010
Tüm çocuklar için en önemli ve en sevilen oyuncaktır; bisiklet. Güzel bir karne karşılığında az bisiklet sözü verilmemiştir. Tabi karneden sonra alınan bisikletin üzerinden de yaz boyunca inilmemiştir.

Volkswagen Bik.e Bike Bisiklet - Kalite Blog

Ülkemizde böyle bir profile sahip olan bisiklet; Çin’de birçok yere gitmek için kullanılan bir ulaşım aracı halinde. Aslında en doğrusu da bu. Hem doğaya salınan kötü gaz miktarında önemli bir azalma meydana gelecek hem bisiklet kullanımından dolayı yapılan spordan dolayı sağlık açısından önemli bir katkısı bulunacak hem de özellikle İstanbul gibi yerlerde 3. köprülere gerek kalmayacak.

Durum böyleyken ünlü otomobil üreticisi Volkswagen ürettiği pedalsız ve elektrikli bisikletle dikkatleri üzerine çekti. Bik.e ismiyle duyurduğu bisiklet tek bir şarj ile 20 kilometreyi gidebilecek güçte. Maksimum hızı saatte 20 km. olan Bik.e, özel bir alaşımdan üretildiğinden oldukça hafif bir ağırlığa sahip.

Tabi biz elektrik enerjisinin otomobillerde beklerken Volkswagen bu ürünüyle tüketicileri şaşırtmış durumda. Bik.e’ın piyasaya ne zaman çıkacağı belli değil ama büyük ilgi göreceğini tahmin etmek zor değil.

0 yorum:

Yorum Gönder