ChatRoulette Geliyor

on 4.29.2010
Türkiye ve Dünya’da internet geliştikçe yeni fenomen sitelerin varlığı da günden güne artıyor. Önce Google büyük bir ivmeyle internet dünyasında büyük ilerleme kaydetti. Daha sonra da Youtube, Facebook, Twitter derken ardı arkası kesilmedi. Bu sitelerden sonuncusu da Rusya’da yaşayan lise öğrencisinin kurduğu Chatroulette isimli kameralı sohbet sitesi. 17 yaşındaki Andrey Ternovskiy’nin kurduğu siteyi günde 1 Milyon kişi ziyaret ediyor.

Chat roulette chatroulette - Kalite Blog

Sitede karşılıklı iki kişi webcam aracılığı ile sohbet edebilme imkanına sahip. Tabi bu sohbet sitede o anda online olan rastgele biriyle gerçekleşiyor. Sitede hiçbir sınırlama yok. Bu yüzden siteyi ziyaret ederken yanınızda kimsenin olmaması tavsiyemdir. Zira her an karşınıza bay-bayan; anadan üryan vaziyette birileri çıkabilir ya da intihar ederken kameranın karşısına geçen birileri...

Örneklerden de anlaşılacağı üzere çok da normal bir site değil. Aslında sitede bir anormallik yok ama siteye giren insanlar siteyi anormallik seviyesine yükseltiyorlar. Bir de bu sitenin Türkiye’de yaygınlaştığını hesaba katarsak; neler olabileceğini tahmin etmek hiç de zor değil.

Bu ilginçlikler abidesi sitenin adresi:

http://www.blogger.com/www.chatroulette.com

0 yorum:

Yorum Gönder