13 Yıllık Sır Çözüldü

on 9.04.2010
Bir çok futbol programına jenerik olmayı başarmış frikik golü olan Roberto Carlos'un Fransa'ya attığı gol, hepimizin aklında silinmez bir iz bırakmıştır. Zira top kalenin dışına gidecek gibiyken falso alarak kaleye gitmiş ve gol olmuştu. Bu durum karşısında Fransa milli takım kalecisi de bakakalmıştı.

Roberto Carlos - Kalite Blog


1997 yılında atılan bu golle ilgili genel görüş fizik kurallarına aykırılığıydı. Fakat bilim adamları bunu herhalde gururlarına yedirememişler ve tam 13 yıl sonra bir dergiye atılan o golün Fizik kurallarına uygun olduğunu ve golde en büyük etmenin kaleye olan mesafenin olduğu açıklamasını yapmayı uygun görüyorlar.

İşte o gol:


Bir Fizik uzmanı olmadığım için yapılan açıklamanın doğru-yanlış olduğu konusunda bir şey diyemeyeceğim.Yalnız söyleyecek bir çift sözüm de yok değil. Zira bu bilim insanları bu açıklamayı golden tam 13 yıl sonra yaptılar. Yani ya 13 yıl boyunca bunu araştırıyorlar ya da golün etkisinden 13 yıl sonra kurtuldular ve araştırmaya karar verdiler. İnsanlığın bilime bu denli muhtaç olduğu bir çağda tek derdimiz bu değildi. Ayrıca hangi ülkenin bilim adamları bu araştırmayı yaptı bilmiyorum ama tahminimce İsviçreli Bilim Adamları(İBA)'dır :)

0 yorum:

Yorum Gönder