Nevruz Bayramınız Kutlu Olsun

on 3.21.2010

Ülkemizde nevruz bayramı denince ilk olarak; ateş yakıp üzerinden atlamak, güneydoğuda çıkan olaylar ve az da olsa baharın gelişi akla gelir. Halbuki bilen bilir; Nevruz Bayramı yalnızca ülkemizde değil bir çok toplumda kutlanan bir bayramdır.Her toplumda da baharın gelişi anlamına gelmektedir.Tabii ülkemizde bu denli kötü bir imajının olması kötü bir durum. Oysaki bayramın anlamını şöyle üstünkörü bir düşündüğünüzde ne kadar güzel ve anlamlı bir bayram, bir tabiat olayı olduğunu göreceksiniz.

Nevruz Bayramı - Kalite Blog
Peki bu güzel ve anlamlı bayramı neden böyle tanıdık? Cevabı oldukça net; bir çok toplumda kutlanan bu bayramı kişiselleştirmek isteyenler oldu. Bahar yalnızca kendilerine geliyormuş gibi ya da baharın gelişini kendileri sağlıyorlarmış gibi davrandılar. Nevruz Bayramı'nı belki de herkes için bir eziyet haline getirdiler. Ama bu durum istenirse tersine çevrilebilir ve bir çok toplumun ortak paydası olarak belirlenip toplumlar arası barış bağlarının daha da sıkılaşması sağlanabilir.

Ayrıca Nevruz Bayramı ile ilgili detaylı bilgi almak isteyenler aşağıda bağlantısı bulunan Wikipedia sitesindeki açıklamasına bakabilir:

Nevruz Bayramı - Wikipedia Makalesi

Son olarak Nevruz Bayramı'nın bu güzel bayramın hepinize mutluluk, sağlık ve huzur getirsin. Nevruz Bayramınız kutlu olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder