Felaket Önüne Set

on 8.16.2009
Bilindiği üzere 17 Ağustos 1999 yılında yaşanan büyük depremin üzerinden 10 yıl geçti. Bu kadar zaman geçmesine rağmen yaşanan acıların tarifi yok. Büyük felakette vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyor, yakınlarına da sabır diliyorum. Bir çok yerde depremden sonra yaşanan acılardan bahsediliyor. Acılardan bahsetmek, kabuk tutan yaraları tekrardan deşmek hiçbir şeye yaramaz.


Şimdi yapmamız gereken bir şey varsa o da bu acıların mümkün olduğu derece tekrarlanmamasını sağlamak. Görevli yerlerin üzerine düşenleri ne derece yaptığı malum. Ama her şey onlarda bitmiyor. Bize ait bazı görevlerde var tabiiki. Bu görevlerimiz depremden önce, deprem sırasında ve deprem sonrasında olmak üzere üç evreye ayrılıyor. Bu evrelerde nelere yapmamız gerektiğini kesinlikle bilmemiz gerekiyor.

Deprem - Kalite BlogBu gün size tanıtacağım site deprem öncesi, deprem sırasında ve deprem sonrasında neler yapmamız gerektiğini bize detaylı bir şekilde anlatıyor. Ayrıca diğer afetlerle ilgili de ayrıntılı bilgi sahibi olmanızı sağlıyor.

Bu site İçişleri Bakanlığı Sivil Savunma Müdürlüğüne ait bir bilgilendirme sitesi. Tüm okurlarımdan rica ediyorum. Bu siteyi detaylı bir şekilde okuyun ve bilinçlenin...

İşte o site:

www.ssgm.gov.tr

0 yorum:

Yorum Gönder