30 Ağustos Zafer Bayramının Önemi

on 8.30.2009
Bundan tam 87 yıl önce büyük önder Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde şanlı ve kahraman Türk insanı düşmanı yurttan kovmayı başarmış ve bizim bugünlere gelmemizi sağlamıştır.

Atatürk - Kalite Blog
87 yıldır kutlanan bir bayram 30 Ağustos Zafer Bayramı. Burada önemli olan bu bayramın neden kutlandığının vurgusunun yapılmasıdır. Bir çok okulda bu bayramın neyi ifade ettiği tam anlamıyla öğrencilere aktarılamıyor. Öğrenciler için tekdüze kutlama törenleriyle ve her sene yapılan tatillerden başka bir şey ifade etmiyor 30 Ağustos Zafer Bayramı.

Bir öğrenciye her sene aynı şeyleri söylersen öğrenci sıkılır. Bunun için her milli bayramda o bayramın çeşitli yönlerine vurgu yapılmalıdır. Örneğin; törenler sınıflara ayrılabilir. Böylece birlik-beraberlik, vatan-millet bilinci daha verimli bir biçimde işlenmiş olabilir.

Son olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinin resmi internet sitesinde Atatürk ve Anıtkabir ile ilgili hazırlanmış bölümü sizlerle paylaşmak istiyorum. Gerçekten çok güzel bir çalışma olmuş hepinizin bakmasını tavsiye ederim:

Atatürk ve Anıtkabir

0 yorum:

Yorum Gönder