Domuz Gribi Salgını

on 4.30.2009
Domuz gribi Meksika’da ortaya çıkıp yayılmaya başladı. Bu hastalık yüzünden bir çok insan hayatını kaybetti. Nasıl bulaşır? Belirtileri neler? Nasıl önlenir? Gibi sorular soruladursun. Bir soru benim aklıma çok takılıyor. Bu soru ile ilgili gerekli araştırmaları yapmayı düşünüyorum. Gerekirse bilim adamlarıyla irtibata geçip öğreneceğim. Fakat bu çalışmaları yapmadan önce bir de burada dile getirmek istiyorum.

Bilim adamları dünyanın bilmem kaç milyar yıldır var olduğunu söylüyorlar. Bunca zaman var olan dünyada bunca zaman yaşayan hayvanlar bu zamana kadar hiç mi bu hastalığa yakalanmadılar. Daha sonra bu hastalıkları insanlara bulaşmadı da şimdi bütün bunlar oluyor. Yani hayvanlardan bulaşan hastalıkların ardı arkası kesilmiyor. İlk olarak kuş gribi çıktı, onu kene virüsü takip etti. Son olarak da domuz gribi.. Daha öncesinde yaşanan Deli Dana hastalığını saymıyorum bile.

Yani yaşantımızın bir parçası olan hayvanlar ya çok nadir hasta oluyor. Hasta olunca da hem toplu hasta oluyorlar hem de hastalığa neden olan virüs insanlara bulaşması halinde onları öldürüyor. Ya da bu işte başka bir iş var. Tabi işin bilimsel kısmını bilmediğimiz için yine de ne yorum yapsak boş. İşin bilimsel açıklaması en doğru olandır.

İlk olarak söylediğim gibi bu işi bilim adamlarına sorup sonucu yine sizlerle paylaşacağım yine de konu hakkında fikri olan varsa burada bizimle paylaşırsa sevinirim.


Ayrıca domuz gribinin belirtileri ve korunmak için neler gerektiğini aşağıdaki adresten okuyabilirsiniz:


'Domuz Gribi'nden Nasıl Korunulur? -- Hürriyet

0 yorum:

Yorum Gönder