Seçim ve T.C. Kimlik No Karmaşası

on 3.19.2009

29 Mart yaklaştıkça seçimle ilgili bir çok konuyla karşı karşıya kalıyoruz. Gündem sürekli değişir durumda. Öyle bir durum varki artık partiler ağız birliği yapıp bu durumu engellemeye çalışıyorlar. Fakat durum işin içinden çıkılacak gibi değil.

Seçime iki hafta kala Yüksek Seçim Kurulunun beyanına göre kimliklerinde T.C kimlik numarası yazılı olmayanlar oy kullanamıyacaklardı. Bu beyandan sonra nüfus müdürlüklerinin önünde uzun kuyruklar gece saatlarine kadar sürdü.

Aslında bu T.C kimlik numarasının kimliklerde yer bulmaya başlaması yaklaşık 2 sene öncesine dayanıyor..Fakat çıktı çıkalı da insanlar mecbur kalmadıkça kimliklerini yenileme gereği duymamışlardır. Hastanelerde, sağlık ocaklarında T.C kimlik numarası gerektiğinde hemen internetten bulup kullanmışlardır. Yani yasa çıktığından beri kimliği değiştirmeyip sürekli idare etmişlerdir. Burada suç hem devlette hem de halktadır. Devletin suçu kimlikleri değiştirmek için bir sınır koymalıydı.. Halkın suçu da gün gelip de lazım olacağını düşünmeden işini her zamanki gibi sona bırakması.

Bu kadar zaman bu kimliklerle idare eden vatandaşa kimliğini değiştirmesi için hiçbir yaptırım uygulamayan devlet seçime iki hafta kala insanları yasadan haberdar ediyor. Diğer bir sorun da bu seçimlerden önce genel seçimler vardı. Kanunlar o zaman neredeydi.

T.C. kimlik numarası şartının kanun gereği olduğunu söyleyen YSK genel seçimlerde neredeydi. O zaman genel seçimler kanuna uygun olmayan bir şekilde yapıldı. Bu durumda iş çok ciddi bir hal alabilir. Bu denetim genel seçimlerde olmadığından dolayı hükümetin iptal olması lazım.

Burası Türkiye namı değer gariplikler ülkesi. Mevzu bahis ne olursa olsun her şeyde garipiz. İster siyaset isterse bilim olsun. 1 olan bir şeyi ne yapar ne eder 0 gösterebilir bir beceriye sahihiz.

0 yorum:

Yorum Gönder