Acil Durumlar İçin Turkcellden Güzel Bir Hizmet

on 3.27.2009
BBP(Büyük Birlik Partisi) ve yanındaki kişilerin bulunduğu helipkopterin Kahramanmaraş'ta düşmesi sonucu hayatlarını kaybetmesinden dolayı tüm Türkiye büyük bir üzüntü içerisine girmiştir. Fakat düşen helikopterin enkazının çok uzun bir süre sonra bulunması doğal olarak toplumda büyük bir öfke ve güvensizlik ortaya çıkmıştır.

Düşen helikopterde bulunan İHA(İhlas Haber Ajansı) İsmail Güneş'in 112 Hızır Acil'e telefonla ulaşması da bulunmaları için yeterli olamamıştır. Tam böyle bir vaka vuku bulmuşken Turkcell'in bir hizmetinden bahsetmek istiyorum.


Turkcell abonelerine bir servis yapıldı. Şu an etkin.
ACIL ya da NEREDEYIM yazıp 7777 veya 2222 numarasına mesaj gönderince, aşağıdaki gibi bir mesaj geliyor. 2sms/4 kontör. Fakat kontör olmasa da mesaj gönderiliyor.
Turkcell'lilerin bilmesinde fayda var.

Gönderilen mesajdan sonra telefonunuza gelen mesajda aşağıdaki bulunduğunuz yere ait bilgiler yer alıyor. Ayrıca aklınıza gelememesini düşündüklerinden dolayı da acil durumlarda ulaşabileceğiniz numaralar da mesaja eklenmiş.

BULUNDUGUNUZ BOLGE
İstanbul, Üsküdar, Altunizade, Tophanelioğlu Caddesi
COGRAFI KONUMUNUZ (GPS BİLGİLERİ)
(41 derece 01 dk. 09 sn Kuzey, 29 derece 02 dk. 41 sn Doğu)
SIZE EN YAKIN NOKTALAR
Altunizade Polis Karakolu 214 m , Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi 145 m, Polis Karakolu Otobüs durağı 35 m
Polis Imdat 155, Alo Jandarma 156, Hizir Acil 112, Itfaiye 110


Böyle bir hizmetin sadece özel bir kuruluş tarafından değil Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin de yapması gerek. Bu konu hakkında daha sonra detaylı bir yazı da klavyeye alıcağım.

0 yorum:

Yorum Gönder