TL ile Turkcell Hizmetleri

on 4.02.2010
Bilindiği üzere GSM operatörlerinin ön ödemeli hatlarında kontör yerine Tl ibaresi resmen kullanılmaya başlandı. Bu sisteme göre eskiden hatlarda 100 kontör gözüken değer; bu sistemle birlikte 20 TL karşılığını aldı. Kaç TL'nin eskiden kaç kontöre tekabil ettiğini öğrenmek için TL cinsindeki değeri 5 ile çarpın.

Turkcell - Kalite Blog

Bu sisteme geçilmesiyle birlikte doğal olarak kullanılan hizmetlerle ilgili kafalar karıştı. Bugün bu hizmetlerden birkaçını irdelemeye çalışacağız. Bu hizmetler Turkcell firmasına ait servislerdir.

İrdeleyeceğimiz hizmetlerden ilki eskiden yapılan kontör transferi. Yeni sistemde kredi transferi diye anılan bu hizmetin kullanım şekli şöyle:

"KrediTransfer etmek için kredi göndermek istediğiniz telefon numarasını yazın, bir boşluk bırakarak transfer etmek istediğiniz kredi miktarını ekleyip 2277'ye kısa mesaj gönderin. 2064'ten gelen onay mesajını EVET yazarak yanıtlayın. Bu aşamada kredi transfer işleminiz gerçekleşecektir. Tek seferde en az 1 TL, en fazla 15 TL kredi transfer edilebilir."

Ayrıca önceki sistemde Turcell'in uyguladığı avans kontör sisteminde kullanıcıların kontör bakiyesi -30'a kadar düşüyordu ve yeni kontör yüklendiğinde bu 30 kontör tekrar bakiyenizden düşüyordu. Bu sistemin de yeni hali şöyle: eskiden -30 düşen bakiye miktarı yeni sistemde 6 TL olarak belirlendi. Tabiiki yine yeni kredi yüklendiğinde bakiyenizden düşülmek kaydıyla.

Ayrıntılı bilgilere Turkcell'in sitesinden ulaşabilirsiniz. Yeni sistemin herkese hayırlı olması dileğiyle.


Not: Hizmetlerle ilgili veriler Turkcell'in resmi sitesinden alınmıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder