95 Yıllık Destan; Çanakkale

on 3.18.2010
95 yıl önce bugün güzel ülkemizin bir yerlerinde kahramanlık destanı yazılıyordu, şehit kanıyla, alın teriyle, vatan sevgisiyle. 95 yıl önce bugün yer-gök sükuta varmış bu savaşı izliyordu.Belki de en küçük bir karamsarlık yoktu içlerinde hepsi inanmıştı Çanakkale'nin geçilmeyince ve inandıkları gibi de olmuştu sonuç. Çanakkale geçilmedi ama büyük zorluklardan geçildi. Sonuçta 95 yıl sonra bu günlere gelindi.Bugün aldığımız her anlamlı nefesin nedeni o gün Çanakkale'de savaşan atalarımızdır.

Çanakkale Destanı - Kalite Blog

Evet bugün 95. yıldönümü; değil 95 yıl 95 asır geçse de bu kahramanlık destanını unutmayacağız, unutturmayacağız. O gün orada savaşan tüm atalarımızın ruhu şad, mekanı cennet olsun. Bu en güzel örneği hiç unutmamalı ve her zaman atalarımızı anmalıyız. Kendi adıma böyle bir savaşın varlığını düşünmek bile gözlerimin dolmasına yetiyor. Lafı da fazla unutmayacağım zaten bilenler bilir. Çanakkale Destanı'nı bilmeyenler de öğrenmek için hiç zorluk çekmeyeceklerdir.

Eğer Çanakkale Savaşı ile ilgili yeterli bilgim yok diyorsanız; aşağıda bağlantısı bulunan internet sitesinde ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz:

http://www.canakkale.gen.tr/

0 yorum:

Yorum Gönder