Palavra! Palavra! Palavra ...!!

on 6.18.2009
Son dönemde gerek telefondan gerekse internet üzerinden gelen mesajlara güven yok denecek kadar az. Haksız da sayılmayız aslında. Bir çok kişi bu yolla dolandırıldı, kandırıldı.

Özellikle son zamanlarda "Bu mesajı gönder bilmem ne olacak" tarzında mailler moda oldu. Bilmiyorum hala bu maillere kanan var mı? Bu tarz mesajlardan biri de bugün benim telefonuma geldi. Mesajı okur okumaz: "Bunu bir internette araştırayım." dedim ve şüphe duymakta haklı çıktım. Mesajda bir Ali Cengiz oyunu vardı.

7554444 - Kalite Blog

Gelen mesaj .SPEAK. adıyla geldi ve mesajın içeriği şöyle:
TEBRİKLER! 250 kontorpuan kazandınız! UCRETSIZ 755444 SpeakTurkcell KontorHatti'ni arayın, özel saatinizi almayı unutmayın. Kredi kartınız ile kontorsuz kalmayın.
Zaten mesaj, işin içinde bir şey olduğunu gösteriyor. Cümlelerde anlam kopukluğu var. O konudan diğer konuya atlıyor filan.

Sizlere tavsiyem böyle bir mesajda ilk yapmanız internette mesaj ile ilgili araştırma yapmanız ya da konu muhattabıyla müşteri hizmetleri aracılığıyla görüşmeniz.

3 yorum:

büsra dedi ki...

bizede qeLdi hemen internete baqtık ucuz atLattık zaten sahte oLduqunu anLamıştık yinede saoLun :)

KaliteBlog dedi ki...

Faydalı olabildiysem ne mutlu bana, zira bütün amacım bu.

Adsız dedi ki...

banada aynı mesaj geldi ben evde yokken annemle konuşmuşlar kredi kartı numarsı istemişler annem ben anlamma deyıp geçiştirmiş bu konu üzerine internette bi arştırma yaptım gördümki bu konu ile ilgili birçok mağdur var trcel muşteri hizmetlerını aryıp bana turkcell adı altında konbarapuankazandınız puanlarınızı yuklemek için ücretsiz 755444b turkcell kontor yukleme hattını aryınıuz diye mesaj alkdığımı belirtip onlarla bı ılgısı olup olmadığını sordum müşteri hizmetleri gorevlisi turkcelin bı arcı şirketi olduğunu fakat 2009 da anlaşmalrının bıttiğini soyledi bunun uzerıne bnede bu şekılde rahtsız edlmekten hoşlanmadığımı ne hakla benım kredi kartı numarmı istedıklerını sordum ve ben zaten konturümü turcell bayılerınden yukluyorum ve sizin gıbı buyuk bi şirkete yakışmıyo dedim sikayetçiyim bu konuyla ilgilenımısız diye sordum bu konuda yapbılecklerı bişey olmadığını ancak savcılığa şikayetçi olabileceğimi turkcell avukatlarını bu konuyla ilgileniceklerını soyledi bu konuda mağdur olan arkadaşlar varsa trcel müşterı hızmetlerını aryıp teyıt alablilir

Yorum Gönder